Mooi, verzorgd, proper en veilig

We wonen in een prachtige streek, de Vlaamse Ardennen. Je waant je er altijd een beetje op vakantie. 

Laten we deze schoonheid verder ontwikkelen en verzorgen. Door gerichte aanplantingen in het buitengebied. Mooie bomen. Bermen vol bloemen. Door mooie bloembakken in de woonwijken en op onze pleinen. Voldoende verlichting. Waarom niet een fontein op het plein ?

Verzorgen van onze straten, voet- en fietspaden. Keurig afgereden grasperken. Kerkhoven die onderhouden worden en sereniteit uitstralen. Onze parken verzorgen en gebruiken als visitekaartje.

Een propere stad en een schoon buitengebied. Met strategisch geplaatste vuilbakken. Vrijwilligers organiseren die ieder sluikstort onmiddellijk opsporen en opruimen, want vuil trekt vuil aan. Sensibilisering. En een lik-op-stuk-beleid voor wie het maar niet wil begrijpen. Kortom, een sterk plan met als doel een proper Zottegem.

Een veilig Zottegem ook. Wil je respect afdwingen als bestuur, dan moet je eerst zelf het goede voorbeeld geven door alles goed te onderhouden. En je moet de regels doen naleven. Door iedereen. En daartoe voldoende wijkagenten inzetten, dicht bij de burger. Een krachtdadig bestuur dus.